UNG KLUB

Sejlklubben Rødvig-Stevns er en certificeret UNG KLUB under Dansk Sejlunion Ungdom.
At blive godkendt som UNG KLUB indebærer oftest et klubbesøg med professionel rådgivning fra en af Dansk Sejlunions klubkonsulenter.

På klubbesøget indledes en dialog om, hvorvidt ungdomsarbejdet er velfungerende. Spørgsmålene kan for eksempel være, om ungdomsarbejdet er velstruktureret, om der laves aktiviteter med henblik på at rekruttere nye medlemmer, om ungdomsarbejdet foregår ud fra en beskrevet politik, at der er visioner og ambitioner bag ungdomsarbejdet, samt om ungdomsafdelingen er en ‘klub på to ben’ med fokus både på kapsejlads og sejlads i bredere forstand såsom tursejlads, oplevelser, leg og det sociale liv.

Den største fordel ved at blive godkendt som UNG KLUB er virkningen af den proces, klubben skal gennemgå for at opnå godkendelsen. Og det bør derfor også være dette, som er motivationen for at gå i gang. Konceptet UNG KLUB er således et redskab til klubberne, som sikrer optimale arbejdsbetingelser inden for ungdomsarbejdet.

Når en klub er godkendt, som UNG KLUB, tilbydes den følgende fordele:

  • Ret til at anvende det officielle UNG KLUB-logo på sit brevpapir, i rekrutteringssammenhæng osv.
  • Stander til at ophængning ved klubben.
  • Ret til at bære et specielt logo på profiltøj.

Godkendelsen gælder for en periode på tre år, hvorefter godkendelsen skal fornys. Sejlklubben Rødvig-Stevns har netop fået fornyet godkendelsen i 2024.

Læs mere om UNG KLUB på Dansk Sejlunion Ungdoms hjemmeside ->